Reiki

Usui Shiki Ryoho

Universele

Levensenergie

 

Het Japanse woord Rei-Ki betekent "universele levensenergie". Het is de energie die overal om ons heen aanwezig is en die wij mensen, maar ook dieren en planten, nodig hebben om te leven. Deze energie kan worden gebruikt om het zelfgenezende vermogen te versterken, zowel voor jezelf als voor anderen en zowel voor het lichaam als voor de geest.

Iedereen kan Reiki gebruiken. Hiervoor heb je toegang nodig tot de universele levensenergie, zodat je de energie kunt doorgeven, zowel aan jezelf als aan anderen. Deze toegang krijg je door middel van een aantal inwijdingen, dat ervoor zorgen dat je reiki kanaal wordt geopend en je weer wordt afgestemd op de universele levensenergie. Tijdens een reiki cursus krijg je de benodigde afstemmingen en leer je hoe je de reiki-energie kunt gebruiken.

Reiki is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde. Als je klachten hebt, moet je hiermee naar je huisarts gaan. Reiki kan wel prima worden gebruikt als aanvulling op medische behandelingen.

Reiki principes

1.Alleen voor vandaag Wordt niet boos

2.Alleen voor vandaag Maak je geen zorgen

3.Wees nederig

4.Wees oprecht in je werk

5.Heb mededogen met jezelf en anderen

De Drie Graden Bij Reiki

Eerste Graad Reiki (Shoden);

De eerste graad verkrijg je door een inwijding, ook wel "afstemming" genoemd. Deze inwijding is een aantal rituele handelingen waardoor je opengesteld wordt als kanaal voor de zelfgenezende kracht, de "Reiki". Tijdens een Reiki 1 cursus wordt door een Reiki-Master de blokkades in de energiebanen geopend (voor altijd), zodat de energie (Ki) beter kan doorstromen. Tijdens deze cursus leer je ook hoe je jezelf kunt aansluiten op de Reiki energie zodat je Reiki kunt (door) geven en zelf ontvangen..

Tweede Graad Reiki (Okuden);

Bij Reiki 2 cursus Een Reiki behandeling wordt zodoende versterkt. Je krijgt 3 symbolen aangereikt met de daarbij behorende mantra's . Ook kun je hierna op afstand behandelen en leer je een mentale behandeling te geven. Je kunt gericht werken met trauma's, frustraties en pijnen uit het heden en verleden. Maar je kunt ook positieve doelen behandelen, zoals je toekomst, welvaart en welzijn, etc.
Derde Graad Reiki (Shinpiden);

Bij Reiki 3 cursus wordt je nog verder opengesteld voor de universele levensenergie. Je krijgt Master symbool aangereikt met de daarbij behorende mantra.

Bij Master-graad word je Reiki-Master en kun je zelf weer initiaties geven . Je leert hoe je een cursus moet geven, en hoe je anderen inwijdt in Reiki. Je wordt Reiki instructeur of Reiki leraar.

 

De voordelen van Reiki :
- Vermindering van stress, leidt tot diepere ontspanning
- Versterkt het immuunsysteem en helpt pijnen te verlichten
- Het in balans brengen van het sympatisch en parasympatisch stelsel (zenuwstelsel)
- Helpt bij fysieke en mentale klachten / ziekten
- Werkt in op de symptomen en hun diepere oorzaak
- In balans brengen en harmoniseren van de functies van klieren en organen
- Maakt de energiedoorstroming vrij van obstakels en onderdrukte emoties
- Biedt een waardevolle aanvulling en ondersteuning aan de klassieke medische geneeskunde, bevordert de resultaten


Reiki is ook geen wondermiddel; een behandeling of afstemming lost niet in één keer al je problemen op. Reiki is een "gereedschap" waarmee je zelf aan de slag kunt gaan om je problemen aan te pakken.