Kundalini

Reiki

Kundalini is een Sanskriet woord, dat "opgerold" betekent. Het betekent de energie die opgerold ligt aan de basis van onze ruggengraat. Deze energie, die bij de meeste mensen onbewust blijft, is in feite onze grootste kracht van creativiteit en bewustwording. Het opstijgen van de energie door de aanwezige chakra's,
kan het beste geleidelijke gebeuren, omdat het met allerlei sterke ervaringen
gepaard kan gaan wanneer blokkades doorbroken worden. Daarom zijn er binnen de Kundalini Reiki 3 graden, waarin de energie op een rustige manier 'wakker gemaakt' wordt, en zo de kans heeft om op te stijgen.


Het is aan te raden voordat je met Kundalini Reiki begint al een inwijding te hebben in Usui Reiki, omdat het een vrij krachtige vorm is.

Met Kundalini Reiki krijg je een andere 'kwaliteit' energie of trilling binnen handbereik, die je kunt inzetten bij behandelingen of t.b.v. je persoonlijke ontwikkeling.

Er zijn net als bij Usui Reiki drie graden in Kundalini Reiki: 1, 2 en 3.

Iedereen die wil gaan werken met Kundalini Reiki moet beginnen bij de 1e graad, ook al heeft men al inwijdingen gehad in andere Reiki vormen.


Een open Kundalini wil zeggen dat er gedurende een periode een grote schoonmaak van je chakras, energiekanalen en lichaam plaatsvindt.

Iemand die problemen heeft, of heeft gehad met een verkeerde Kundalini bewustwording, of andere problemen met de Kundalini energie, kan vaak worden geholpen met Kundalini Reiki.

Kundalini Reiki bestaat uit 3 niveaus.

Je dient te beginnen met Kundalini Reiki niveau 1, zelfs als je al afstemmingen uit andere systemen hebt gehad.

Kundalini 1 –

Tijdens de eerste inwijding worden alle blokkades in de chakra's verwijderd, behalve in de basischakra. Het hoofdenergiekanaal tussen basis- en kruinchakra wordt schoongemaakt en voorbereid op het 'wakker maken' van Kundalini tijdens de inwijding in Kundalini Reiki 2. Het hartchakra wordt vergroot en de energiebanen van de handen naar kruinchakra worden geopend, zodat de Reiki vrijer kan stromen.

Je leert een complete behandeling geven en een afstandsbehandeling voor jezelf, anderen, het reinigen van je huis en karmische banden tussen jou en een ander.
Kundalini Reiki 1 staat qua sterkte gelijk aan Usui Reiki 1,2,3.

Als U Kundalini 1 hebt ontvangen, dient u minimaal 1 week te wachten voordat de inwijding in Kundalini 2 kan plaatsvinden.

 

Kundalini 2 -

Tijdens de tweede inwijding worden de Reiki-kanalen verder geopend. Het Kundalini Vuur wordt 'aangestoken', waarbij de hoofdenergiebaan voorzichtig wordt geopend. De Kundalini-energie bereikt de zonnevlecht ter voorbereiding van het volledige opstijgen van de Kundalini in Kundalini Reiki 3. Tevens gaat het 3e oog- of voorhoofd-chakra verder open.

Verder leer je een speciale korte meditatie. Als je deze meditatie toepast, dan verhoog je voor korte tijd de kracht van het Kundalini Vuur. Op deze manier worden alle chakra's en het hele energiesysteem gereinigd

Het is verstandig om een 2 weken te wachten voordat u doorgaat met inwijding 3.

Kundalini Reiki 3-

Dit is de inwijding om Kundalini Reiki Master te worden.

Bij de derde inwijding worden de voorgaande inwijdingen krachtiger en de keelchakra, zonnevlecht, heiligbeenchakra en basischakra worden geopend.
Het Kundalini Vuur wordt krachtiger.
Na de derde Kundalini Reiki inwijding kan de Kundalini energie opstijgen vanaf de basischakra naar de kruinchakra en daar het lichaam verlaten. Nu vindt volledige ontplooiing van de Kundalini plaats.
Bij de derde inwijding leer je ook een specifieke meditatie.
Na Kundalini 3 kun je zelf ook mensen inwijden.
Bij de master inwijding zitten ook 7 andere inwijdingen

Balancering
Diamant Reiki
Kristal Reiki
Dna Reiki
Geboorte Reiki
Locatie Reiki
Vorige levens Reiki

Kundalini Reiki is door meditatieleraar Ole Gabrielsen gechanneld.